EMOTIONELL ALLERGI

Try to kill it all away.

Publicerad 2016-03-31 15:30:53 i Allmänt, Psykisk Ohälsa, Självkadebeteende, Större ämnen,

Överdoser.

Att ta en överdos är en allvarlig sak. Dom flesta när dom hör ordet överdos tänker på magpumpningar, akuten, liv eller död.

Jag själv tänker inte riktigt så. Självklart finns det dom situationerna. Jag hade en vän som tog livet av sig med en överdos. Jag har även andra vänner som har nästan dött pga allvarliga överdoser. Men, själv när jag hör överdos så tänker jag på att du överdoserat din medicin. Detta kan vara en stor eller liten överdos.

Jag har själv överdoserat fler gånger än vad jag kan komma ihåg. Så där löjligt många gånger. Jag ”minns” min första överdos. Men resten är ett stort blur. Men oftast är det mindre överdoser där jag tagit för mycket lugnande när jag ska sova, eller liknade. Men har även överdoserat i andra situationer som inte, eh, slutat lika lyckat. Har minnesluckor på typ veckor.

Jag har skrämt skiten ur mig själv vissa gånger. Det finns vissa grejer jag aldrig skulle ta igen, för att jag vet hur sjuk i huvudet jag kan bli om jag råkar ta lite för mycket.

Överdoser är allvarliga och skadliga, i alla dess former. Även om det bara är en tablett så kan det leda till allvarliga konsekvenser. Därför tycker jag att det är viktigt att man följer läkarens rekommendationer och följer vad som står på medicinburken/paketet. Att inte följa dosen kan leda till allvarliga skador även om det bara är tablett. Att inte ta en överdos kan leda till allvarliga fysiska skador, men också mentala. 

Därför ser jag allvarligt på överdoseringar. Jag har själv varit där. Och klarat mig varje gång som tur är. Men jag tycker det är så viktigt att man håller sig till sin rekommenderade dos, för sin egen skull. Min klocka har stannat under era ögonlock

Publicerad 2016-03-30 14:00:56 i Allmänt, Mina svårigheter, Psykisk Ohälsa, Större ämnen,

Att stänga av. 

Ibland är det enkelt för mig att bara stänga av allting. Detta ligger ganska nära till att vara tom. Förutom att när jag stänger av är det en medveten handling. För att jag inte orkar mer. 
Jag vill inte vara med mer så jag bara stänger av, stänger ner. Går in i någon form av viloläge där alla känslor forfarande finns med. Men det är nästan som dom bara är på 25% styrka. 

Jag känner fortfarande av dom, men jag reagerar inte lika starkt på dom. Eller inte alls. Jag kan liksom välja om jag vill reagera på hur jag känner. 

När jag stänger av kan jag göra det i ett par timmar, eller dagar. Det beror helt och hållet på vad jag känner för. Vill jag helt enkelt inte vara med för att jag känner mig så utmattad så att jag inte orkar längre, ja då kan jag stänga av i dagar.
Om det är något som irriterar mig eller sårar mig just nu. Då kan jag stänga av i några timmar tills det som är "i vägen" försvinner. 

Att stänga ner på detta sättet är en försvarsmekanism jag har utvecklat efter flera år att vara känslomässigt utsatt. 

En fin present.

Publicerad 2016-03-29 19:40:37 i Allmänt,


Måste bara få dela med mig för att jag blev så glad. Min kära svärmor, som är så där löjligt bra ibland, har köpt två såna här åt mig. Tror det blev denna färgen. Får se när hon kommer hem. 
Och dom är så söta.
Så när hon kommer hem ska jag göra oboy i dom tror jag. Eller dricka vin ur dom. Jag får se. Beror på när hon kommer hem. 😍 

Mycket bättre nyheter än att jag tappade mina pengar påvägen hem från affären. Mycket lyckat där. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela